1-0 Robin Mårtensson (Gustav Lindquist) 30 min
2-0 Johan Hellström (Oliver Oliveros) 74 min
3-0 Johan Hellström (Philip Marklund) 92 min

Varningar
Nicklas Mattsson 69 min
Joppe Nilsson 83 min

ÖT Smygehuk tog andra raka segern i hemmapremiären! Matchen mot Oxie inleddes lite trevande från båda lagen där Oxie tar första kommandot under de inledande minuterna medan ÖT Smygehuk sedan tar över under 10 minuters tid. Spelet böljar fram och tillbaka utan att det skapas några riktigt heta målchanser. I den 30:e minuten får ÖT en frispark långt ut på högerkanten nästan ända nere vid hörnflaggan sedan Oliver Oliveros rivits ner. Gustav Lindquist slår en perfekt frispark in i Oxies straffområde där Robin Mårtensson möter upp och bredsidar bollen på volley rakt upp i första krysset till hemmaledning 1-0. Ett riktigt snyggt mål. Detta var Robins 1:a mål i årets seriespel. Efter 40 spelade minuter får Oxie en frispark på sin vänstersida en bit in på ÖTs planhalva. Bollen lyfts in mot bortre delen av straffområdet och dimper turligt ner framför fötterna på en Oxiespelare som från 4-5 meter skjuter direkt men Andreas Sonesson i målet svarar för en fantastisk reflexräddning och får ut bollen till hörna. Första halvlek slutar med ledning för ÖT Smygehuk där spelet varit jämt men med ytterst få målchanser. Försvaret kontrollerar Oxies attacker på ett bra sätt och Nicklas Mattsson och Emir Rozajac är allt som oftast först i duellerna. Adam Norén och Gustav Lindquist sliter enormt på mittfältet och vinner tillbaka mycket bollar. I den 56:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark från vänster som Emir Rozajac når högst på men Emirs nick går utanför. I den 59:e minuten går Gustav Lindquist in för hårt i en duell och Oxie får frispark. Oxiespelaren (som redan blivit varnad) lyckas på något sätt snacka sig till ett andra gula kort och blir därmed utvisad. Nu tänkte man att ÖT skulle ta över matchbilden helt. Så blev inte fallet. Den efterföljande kvarten ökar Oxie upp tempot och kommer gång på gång i anfallsvåg men har svårt att skapa de riktigt feta målchanserna. Mitt i Oxiepressen kontrar ÖT Smygehuk i den 74:e minuten där Oliver Oliveros spurtar förbi sin bevakare vid mittlinjen och Oliver och Johan Hellström kommer 2 mot 1. Oliver släpper över bollen till Johan som fintar bort backen innan han placerar in 2-0 vid första stolpen. Detta var Johans 1:a mål i årets seriespel. I den 75:e minuten kommer en Oxiespelare för lätt förbi vårt försvar och får på ett skott som prickar Andreas Sonessons ribba. Returen slås undan av ÖTs försvar. Spiken i kistan lät vänta på sig ända till den 92:a minuten då Philip Marklund snor bollen från en försvarare och ÖT Smygehuk kommer 3 mot 1. Philip spelar fram Johan Hellström som från 10 meter bombar in bollen i mål till 3-0. Detta var Johans 2:a mål i årets seriespel. Matchens slutar 3-0 efter en stark arbetsinsats från hela laget. Allra bäst i ÖT Smygehuk var mittfältsgeneralen Gustav Lindquist. I nästa match väntar Åkarps IF på Åkarps IP på lördagen den 30:e april klockan 15:00.

Laget:

Andreas Sonesson

André Andersson - Nicklas Mattsson - Emir Rozajac - Patrik Lippe

Robin Mårtensson - Gustav Lindquist - Adam Norén - Philip Marklund

Oliver Oliveros - Johan Hellström

Avbytare:
Victor Larsson, Joppe Nilsson, Anders Mårtensson, Andreas Jönsson och Izzettin Adigüzel (målvakt).